Österrikisk kälkafton.

...Ett av våra arrangemang, som vi och team Zell am see bara var tvungna att testa innan första gästerna kom ner. Samlades vid torget och tog pistmaskinen upp till toppen, där vi käkade revbenspjäll och hyggde oss. Efter ett par trevliga timmar hoppade vi på kälkarna och flög ner genom natten. FETT KUL! Jag och Signe får nog ta och öva oss i smyg innan vi ska racea mot första gästerna. Låg mer i djupsnön än vad vi satt på kälken. Men KUL hade vi! ;)


Förväntansfulla guider i väntan på pistmaskinen.


Linnea, Alex och Jag.




Jag, Signe och Maria.


Redo för kälk race!




Kvällen avslutades med festligheter på en bar här i Saalbach.
En riktigt hygglig kväll med team Saalbach & Team Zell am see :)


Första skid dagarna i Saalbach ♥






Bättre skidåkning kan man knappast få!
ÄLSKAR alla breda blå/röda pister här i Saalbach.


Home sweet home ♥

Här har vi den. Team Saalbachs dejlige lägenhet, vårt hem dom kommande 4 månaderna.





Julpyssel, Klipp och Klistrande hos Team Saalbach.



Mitt & Carinas rum. Har blivit riktigt mysigt sen vi fick städat, fixat och satt upp lite personliga ting :)


- Alpinesfarverhalten!

Anwärter, Anwärter, FUCKING ANWÄRTER. Har nog aldrig någonsin varit så trött i min kropp förut. Finns inte ord för hur trött jag och min rygg är på Alpinesfarverhalten, långa dagar med plogande och inte minst denna omöjliga Tyska, som jag dock lyckades bli godkännd i!?
Tackar den korkade läraren och mitt smile för den! ;)

...Anyway. Anwärter var TUFFT, men fy fasiken vad KUL jag har haft! Hamnade i en helt underbar grupp som jag nu faktiskt saknar massor. Även vår spårade 5 åring till lärare var helt fantastisk. Har bara skrattat oss igenom alla jobbiga dagar och skiduppgifter med honom. Även om jag inte lyckades bli godkänd har jag lärt mig sjukt mycket och förbättrat min skidåkning något enormt :)

Här kommer ett litet bildregn från Anwärter skidlärarutbildning:

Min underbara grupp under Anwärter.


Ida (Team Bad Gastein), Johan (Skidlärare i Saalbach) unt mich.


Haha Jeppeee min vän!


Utsikt över utkanten av Zell am see från Schmitten.


Jag unt Carolin (Team Marie Alm) en utekväll.


Jag på skidlärarexamen med mina "små barn"





En kille från gruppen, Magnus & Katrine (Team St Johann)
Mina sooolstrålar under Anwärter! <3


Breakaway

De senaste dagarna har jag kännt mig krasslig. Varit helt slut i kroppen, men ändå stått på skidor och hållt humöret uppe. Imorse sade kroppen bara STOPP! Dagen har spenderats nedbäddad på hotellet här i Kaprun.
Om ett par timmar väntar skriftlig examen på allt som rör skidåkning, beteende, säkerhet och pisten. Imorgon ska vi hålla en skidlektion som examen och på tisdag göra 3 st skidprov och visa att vi kan Kurven (ploga), Alpines farverhalt (Carving) och slide samt små svängar. Sedan bär det tillbax mot Saalbach på tisdag kväll.


Det där med kronologisk tidsordning har min blogg inte riktigt fått lära sig. Här kommer ett par bilder från första kvällen på Anwärter här i Kaprun. Jag, Carolin och Robin var på Krampus karnival. Lite som julmarknad hemma i Sverige. Piss rädda och spända stod vi och drack gluvine med ett antal Krampusar framför en stor brasa på torget. Eftersom vi bara stod still lugnt slog de inte oss utan pillade bara i vårt hår, ritade svarta sträck med aska på våra kinder (för att skrämma iväg häxor) och var allmänt scarry.
 



Hygge med ett 20 tal krampusar, haha snacka om att vi var i EXTAS när vi gick hem!


Now that I've found my home, feels like I'm in heaven!

Här har ni min arbetsplats, mitt hem, mitt liv dom kommande 4 månaderna. What to say!? Finner fan e mig inga ord. Livet hade inte kunnat bli mycket bättre <3

Anwärter (skidlärarutbildningen) är faktiskt riktigt jävla kul! Har lätt fått den bästa läraren. Har lärt mig grymt mycket om skidåkning och allt där till på bara 3 dagar. Just nu är det bara den där f*cking J*vla drit Tyskan som är ett rent jävla HELVETE!





...Så jävla vackert att det gör en smula ont så lycklig man blir!
Bilderna är tagna på SchmittenHöhe i Zell am see.


Hey! wie wollen den eisbärn geshen!

Service Kursen med hela Hojmark familjen i Zell am see bjöd på en massa utmaningar, förberedelser inför säsongen och riktigt grymma fett nice arrangemang. Har bland annat fått åka skidor 3 dagar, förberätt oss inför anwärter med lite skidskola, Haft pub crawl, picknik, afterskii, surprise arrangemang med Hockey match, Eisbären ;) (som jag fick vara med och hålla i), barndisko, galanatt, österrikisk afton, "super star" afton, shower, transferövninng, välkommstmöte, krishandtering och diverse förberedelser och cases som kan inträffa ute på destinationerna.

Fick även, som första grupp någonsin, en guidad tur på Atomic fabriken i Flachau, där alla Atomic skidor tillvärkas. Quite nice ;)


Här kommer ett litet bildregn från servicekursen i Zell am see:



Säsongens första skidåkning uppe på Kitzteinhorn i Kaprun.



Första dagen/skidåkningen i våra blå uniformer <3


Vårt surprise arrangemang: Ishockeymatch. Eisbären in zell am see.



"Fångarna på Pintzgarhof" nere vid Zell am see.
Sjukt fiiint!

Nu vill inte riktigt internet och bilduppladdningen som jag. Ni får hålla er tills resten kommer in på fejan ;)


Hey alla SAKNADE solstrålar där hemma!

Ledsen att det stått väldigt stilla här de senaste veckorna. Slarvar man bort sin laddare till datorn får man la skylla sig själv, I guess...

Nu sitter jag i St Johann och väntar på avfärd mot Kaprun (Glasiären i Zell am see) för Anwärter skidlärarutbildning. Igår var det hygge/partaj i Källarbaren tsm med team Saalbach, Team Wagrain och St Johann. En mycket trevlig kväll! Kul att träffa alla igen! Eller well, har bara gått två dagar sen vi skilldes från resten av hojmark familjen i Zell am see, men kan lova att det inte var utan stora krokodil tårar. Ska försöka uppdatera bloggen liten under anwärter. Nu ska jag gå ut till team St Johann och käka morgon mad/Frukost.
Take care där hemma! Jag tänker på er ♥


Hojmark familjen eller "Fångarna på Pintzgarhof" under service kursen i Zell am see.


Första skiddagen i Uniformen. Uppe på kitzsteinhorn i Kaprun, glasiären i Zell am see.
Fett niiice! Whaaaa.
- ÄLSKAR min nya skidutrustning. Skidorna är awesome :D


Österrikisk kultur.



Hör nu på god vänner så jag ska för er berätta... Något av det fucking SJUKASTE jag någonsin varit med om! De vulgärna äckliga varelserna på bilden ovan, kallas för Krampusar (En Krampus). Deras uppgift är att springa runt i de österrikiska små byarna en månad före jul och slå skammen ur barn och folk med hjälp av sin piska, innan sant Nikolaus (Jultomten) kommer. Går man lugnt ska de inte göra något, men börjar man springa eller ser rädd ut då de kommer, (Hur kan man inte vara det liksom!?) slår de en med sin piska, vilket gör SVIN ONT! De allra största Krampusarna är registrerade med nummerplåt, eftersom de kan gå över sty när de sätter igång att "slå skammen ut folk".

Första utekvällen i Zell am see då vi hade Pub Crawl stötte vi på dessa motbjudande varelser, eller THANK GOD, en lite mindre variation. Nämligen barn som klätt ut sig!? :S Då de sprang emot oss med sina bjälror började vi självklart KUBBA iväg och vissa blev piskade. Själv snubblade jag på golvet, skrapade upp min hand och fick skräckslaget krypa ifrån Krampusen som stod 2 meter ifrån mig.

- Alltså är detta SJUKT eller SJUKT!? Vad fan är det för värld vi lever i!? :S


Bilden är från en årlig parad, där Krampusar visar upp sig.
Det är dessa stora som är registrerade med nummerplåt. Den "lilla" på översta bilden är mer en sån som jag stött på...


By Liinda Björklund.

Liindis är en glad, sprallig och nyfiken tjej på 21 år, vars stora intressen är Design & Inredning, Fashion, Kost & hälsa. Älskar havet, att resa, alla möjliga äventyr och inte minst skidåkning! Just nu går livet mest ut på att se mig om i världen, mestadels som reseledare, Innan jag drömmer om att bygga ett egendesignat hus i skärgården och hitta mitt drömjobb! Hoppas ni gillar min blogg och ger synpunkter via kommentarer. Enjoy sweethearts! ♥

RSS 2.0